През нощта студеният въздух ще обхване цялата страна. На места, главно в западните райони и Рило-Родопската област ще превали слаб сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик. Утре облачността ще е променлива. Почти без валежи. Ще е ветровито и студено. Минимални температури между минус 3° и 2°, максимални между 1° и 6°, в София минимална минус 2°, максимална около 1°. Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури 5° - 7°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.
В планините ще е студено, със силен и бурен северозападен вятър. На места ще превали слаб сняг. Студено, максимална температура на 1200м около минус 3°, на 2000 м около минус 7°.
През следващите дни ще остане ветровито, макар че вятърът малко ще отслабне и ще се ориентира от запад. Ще има променлива облачност. Дневните температури ще се повишат слабо и в понеделник максималните ще са между 5° и 10°. Във вторник от север, със силен вятър, отново ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, на места ще превали, отначало дъжд или дъжд и сняг, който впоследствие ще премине в сняг, но бързо след това валежите ще спрат.