ерижна катастрофа затрудни силно трафика по ГП Е-79 в отсечката Дупница-Благоевград, няма тежко пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Верижната катастрофа между три автомобила стана към 15.40 часа в отсечката между селата Джерман и Усойка. На прав участък се блъскат три автомобила-два опела и фолкваген "Кади" с великотърновска регистрация. При сблъсъка ванът-фолкваген се бе обърнал на дясната си странична част. Първият опел бе на средата на пътното платно, ударен в предната част, вторият-в канавката с откъснато предно ляво колело. Предното ляво на обърналия се фолксваген също бе почти откъснато.

Движението през участъка бе силно затруднено за близо час, моторните превозна средства бяха пропускани поетапно. Към 16.20 движението бе спряно за заснемане на ПТП-то. След като това стана, автомобилите бяха изблъскани на банкета, пътят почистен от стъклата и авточастите, и в 16.45 движението бе възстановено и в двете ленти. Причините за произшествието се изясняват, няма тежко пострадали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил.