Изнудвачите, които са били арестувани преди два дни и за които се похвали МВР, са небезизвестният Дениз Тюркмен, женен за сестрата на убития Филип Найденов - Фатик и доведения му брат Милослав Кръстев.
Разследването срещу тях започнало, след като 40-годишен мъж подал жалба в столичната дирекция на полицията на 23 юни. В нея разказвал, че двамата мъже го заплашили и изнудвали да им прехвърли собствеността върху апартамент в жк. "Люлин".

Дениз Тюркмен е роден в Грузия, със словенско гражданство. Той е женен за сестрата на Фатик - Мелтем Михришах Тюркмен. добре известен на полицията и дори до 2011 г. е имал забрана да влиза в страната ни. Заради проблеми с органите на реда Дениз дори не се появи на прогребението на 20-годишния си син, който загина при тежка катстрофа през март 2013 г.

Милослав Кръстев пък е доведен брат на Фатик. Той също има богато криминално досие, регистриран е за отвличане, принуда, разпространение на акцизни стоки без бандерол, лъжесвидетелстване, измама. Доби известност, след като бе отвлечен през 1994 г заедно с охраната си, а като поръчител на похищението бе посочен Николай Тодоров-Доктора. По-късно обаче самия Кръстев отрече Доктора да го е отвличал.  Двамата Милослав и Дениз Тюркмен са управлявали застрахователното дружество ДИК.

Според разследващите е започнала люта битка за имотите на Фатик.