Бурята, заплашваща Европа, удари с пълна сила Шотландия и няколко региона в Англия, причини смъртта на един човек, парализира железопътни връзки и доведе до анулирането на полети, съобщават осведомителните агенции.
Шофьор на камион загина при катастрофа край Единбург, съобщи полицията. Най-малко двама са ранени от падащи дървета. Бурни ветрове в Шотландия оставиха без ток хиляди домове и спряха железопътния транспорт. Пориви на вятъра от 183 км/ч бяха измерени в северната част на Шотландия, където много пътища и мостове са затворени. Полицията призова шофьорите да не пътуват в много райони на Шотландия.

Отменени бяха и голям брой полети от Глазгоу, Единбург и Абърдийн. Централната жп гара в Глазгоу бе евакуирана след като отломка счупи част от стъкления покрив, но никой не пострада при инцидента. Според метеорологични прогнози бурята може да предизвика най-силния прилив от 30 години насам и големи наводнения. Най-голямо се очаква да е покачването на водите тази вечер между 22.30 и 22.45 местно време. Уелс и няколко региона в Южна Англия бяха пощадени от ветровете днес. В Лондон бе свикано спешно заседание на комисията по сигурността "Кобра" заради тези най-опасни метеорологични условия за последните 30 години, съобщи канцеларията на премиера Дейвид Камерън.