До полунощ преваляванията и гръмотевиците ще престанат, ще започне и намаление на облачността. Сутринта по-значителна облачност ще има само над западните и централни райони от Дунавската равнина, към обяд временно ще намалее. След пладне над Западна България ще се развие купеста облачност, към края на деня и вечерта отново в най-западните и райони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В останалата част от страната през по-голямата част от деня ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще е слаб - източен. Ще бъде горещо с максимални температури между 29° и 34°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението ще е 2-3 бала.

В планините ще е топло, по-неустойчиво след обяд в планините на Западна България, където с развитието на купесто-дъждовна облачност на места ще превали и прегърми. Вятърът по билата ще е до умерен от юг. Дневната температура на 1200 м.н.в ще е около 24°, на 2000 м.н.в. - около 16°.

В четвъртък над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и отново на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевични бури; температурите слабо ще се понижат. Над източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево и горещо.

В петък ще е почти без валежи; и в Северна България температурите слабо ще се понижат.

В събота ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще започнат да се повишават.