Разпускането на градския плаж във Варна ни излиза не по-малко от 20 лева на ден. Ако ли пък решим и да консумиране нещо в някое от крайбрежните заведения – сумата се увеличава драстично.

Бирата върви от 2 до 4 лева, в зависимост дали е нашенска и чужда марка. Наливната бира продължава да е предпочитана от масата заради по-достъпната си цена. Пържени картофки със сирене са на цени от 3 - 4 лева, а пицата - 6 лева.

Шезлонг и чадър излизат 10 лева, а уютна VIP шатра край морския бряг - 50 лв. Водното колело си остава една от най-предпочитаните атракции. На градския плаж във Варна то може да се наеме срещу 10 лева на час. За 30 минути цената е 5 лв.

Нови атракциони радват гостите на морската столица това лято. Всеки търсач на силни усещания не би пропуснал да се качи на уейкборд. Този спорт е лятна алтернатива на сноуборда. Може да се пробва на Трета буна, където е разположен напълно оборудван за тази цел парк. Паркът на Трета буна разполага с най-новото поколение оборудване - двупилонни влекове. Има и осветление във водата за нощно каране, както и обособено място за нощни сърф партита на плажа, съобщава в. „Стандарт“.

Градският плаж във Варна е един от най-предпочитаните заради широката ивица и чистата вода. Специална машина почиства плажа от началото на сезона. Тя използва най-ефективната техника за обработка на пясъка, като улавя боклука, а после заравнява обработения терен.

Припомняме, че в началото на миналата седмица летуващи се оплакаха колко солено им излизат посещенията на курортните заведения и летни атракциони. На фона на сравнително ниските цени за нощувка, търговските обекти по плажната ивица и в близост до нея са увеличили осезаемо цените си. Около сто лева се оказват малко за прекарването само на един ден от почивката на четиричленно семейство, коментират летуващи.

В понеделник (28 юли) председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов коментира, че почивката на четиричленно семейство на родното Черноморие излиза най-малко хиляда лева. По неговите думи тази сума стига за не повече от седмица за ваканция по родните курорти.