Възрастен мъж изплашил студенти от бригадата в Мездра. Той им казал, че ще ги застреля и ги подгонил с мотика в ръка. Екшънът се разиграл вчера сутринта. Тогава младежите отишли на ул. „Веслец“, за да продължат работата си от предишния ден.
От един от домовете излязъл разлютеният Георги Попов и започнал да ги обижда. Той се опитал да ги прогони с попържни и специални предложения за най-близките им роднини от женски пол. Освен това държал заплашително мотиката в ръка и като за финал им обяснил, че ако не напуснат пространството пред дома му, на секундата ще вземе пушката си и ще ги застреля, съобщава "Конкурент".

Студентите се уплашили от гнева на мъжа и веднага позвънили на родителите си, за да им обяснят, че има проблем. Сащисаните роднини се обадили в полицията и предупредили, че има опасност за децата. На място е пристигнала патрулка. Виждайки, че положението става сериозно, Георги се поуспокоил и започнал да обяснява, че няма огнестрелно оръжие и не е възнамерявал да нарани младите хора. По думите му, той искал само да ги сплаши, разгневен от работата на младежката бригада. Според него участниците в нея разкопали и замърсили пространството пред дома му и той решил да ги изгони от тротоара.

Бригадирът на групата също се намесил, за да успокои ситуацията.

За случая е уведомен шефът на общинското предприятие „Чистота“ в Мездра Стефчо Симеонов, към което работят младежите.

„Възмутен съм от постъпката на този мъж. Децата си вършат изключително съвестно работата и винаги чистят след себе си. Целият град се радва, че инициативата за бригадата продължава и тази година. Хората навсякъде се отнасят добре с тях и им благодарят“, коментира Симеонов. Той разказа, че на същата улица живеят семейство роми, които правят кафе на студентите сутрин. Друг човек пък изкарал колата си от гаража, за да могат младежите да прибират инструментите си вътре, вместо да ги носят всеки ден.

“В Оселна кметът беше очарован от тях. Децата получиха безброй похвали от него и от цялото село за работата, която свършиха”, каза още Стефчо Симеонов.

За инцидента е уведомен градоначалникът на Мездра Иван Аспарухов. Той е категоричен, че ще наложи глоба на Георги Попов за поведението му, което нарушава наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на общината.