В италианския град Асизи завърши Европейското първенство за момичета и девойки. Нашите представителки завоюваха 1 сребърен, 2 бронзови медала и 3 пети места.

На финала при момичетата в кат. до 46 кг. Еми-Мари Тодорова не успя да се пребори за златото с представителката на домакините Мадалена Барета и отстъпи с 0:3 съдийски гласа (28:29, 27:30, 28:29). Независимо от загубата това е голям успех за нашата млада състезателка, която и догодина може да се бие в същата възрастова група.

С бронзови медали ще се завърнат Михаела Николова от БК Локомотив София (треньор Борислав Георгиев) и Мария Павлова от БК Арда – Кърджали (треньор Стоян Узунов). Пети в Европа са локомотивките Розалия Пайчева и Габриела Свиленова, както и представителката на БК Левски – София запад Никол Младенова.

Рускините спечелиха 11 златни медала от общо 23 категории в двете възрастови групи. Особено убедителни бяха те при девойките, където са безапелационни – 6 шампионки. Италия има 4, полякините – 3 , Англия – 2 и по една - Турция, Швеция и Украйна.