Пътничка в автобус пострада на "легнал полицай". При друсването 65-годишната жена счупила прешлен. Инцидентът в сряда станал по линия номер 12 в Бургас.
Градският автобус преминавал по ул. "Демокрация" близо до хотел "Аква", когато неравността на пътя го разклатиал сериозно. Заради пешеходния трафик в района върху платното са монтирани изкуствени неравности, които да ограничават скоростта. Докато автобусът преминавал през една от тях, пътничката изхвърчала от седалката, паднала на пода и започнала да се гърчи от болки. Тя е била откарана спешно в бургаската болница, която се намира непосредствено до мястото на инцидента. Лекарите там установили, че жената е получила фрактура на гръден прешлен. Тя е настанена в хирургичното отделение без опасност за живота.

Това е четвъртият подобен инцидент в градския транспорт от началото на годината. При идентични обстоятелства още трима души получиха различни наранявания. Най-често произшествията стават при рязко спиране на пешеходна пътека или при остър завой.