35-годишният мъж, който катастрофира и сам се обади на тел. 112 на магистрала „Тракия“ край село Омарчево, а по-късно почина от раните си в сливенската болница „Д-р Иван Селимски“, е брат на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, съобщи Флагман.

Двамата са от айтоското село Тополица, където бе погребан загиналият. Мъжът се прибирал от Хасково около 2,20 ч. след полунощ в неделя, когато автомобилът внезапно изхвърчал от пътното платно и се преобърнал в канавката.

Причините за катастрофата все още не са изяснени. На погребението в Тополица хората коментирали, че не е изключено да е звъннал мобилния му телефон и това да е отклонило вниманието му. Според други братът на Хафъзов обичал високите скорости и това също може да е причина за произшествието.

През февруари тази година Хюсеин Хафъзов скандализира цяла България със заплашително антибългарско изказване. Вбесен, че парламентът отхвърли предложението на ДПС предизборните агитации да се извършват на майчин, т.е. турски език, в смесените райони, Хафъсов заяви, че е готов да лежи в затвора, но ще върви по пътя на Осман Калъч и Ахмед Давутоглу. Първият е турски шпионин, осъден на смърт през 1948 година и после помилван, а външният министър на Турция Давутоглу се счита за един от създателите на неоосманизма – докрина, която често обявява „неволно“ цели части от България за турска територия.