Метеорологичните служби в Северна Европа предупреждават за силна буря, която ще доведе до нарушаване на трафика на превозни средства, наводнения, обилни снеговалежи и покачване на нивото на Северно море, предадоха световните агенции.
Британската метеорологична служба посочва, че на места в страната ветровете могат да достигнат скорост 145 километра в час, като най-тежко ще е положението в северна и западна Шотландия. Влаковете в цяла Шотландия бяха спрени, след като от железниците обявиха, че не е сигурно машините да се движат.
Там се очакват и наводнения и хората трябва да бъдат подготвени за проблеми в трафика в крайбрежните зони. Северна Германия също се готви за буреносни ветрове със скорост над 140 километра в час.
Бурята ще засегне и западна Дания.
Трафикът на влаковете ще бъде ограничен. Западна и южна Норвегия също се готвят за стихията.
За днес са прогнозирани силни ветрове и в южните и югозападните части на Швеция. На обед за 26 часа ще бъде спряно движението на регионалните влакове заради стихията.е
В очакване на бурята са и части на Белгия, Франция и Холандия.
В Северно море водите може да се покачат до рекордно ниво за последните 30 години, предаде ИТАР-ТАСС. Според компютърни симулации те може да достигнат 6,1 метра.