Двама мъже на по 41-години и 36-годишен техен съучастник са задържани в Слънчев бряг заради уличен чейнч със стари български банкноти, излезли от обръщение, съобщиха от полицията.
Мошениците са спипани пред валутно бюро в района на хотел "Меридиан".  Те са използвали излезли от обръщение български банкноти от времената на галопиращата инфлация у нас. Ако се съди по намерените у тях валути, сред жертвите им са белоруси и сърби.

Полицията съобщи, че в Станислав Т. и Георги П. са намерени и иззети 14 банкноти с номинал 100 беларуски рубли, 11 банкнота с номинал 50 беларуски рубли , 9 банкноти с номинал 20 сръбски динари, 15 банкноти с номинал 200 български лева, 14 банкноти с номинал 100 български лева и 8 банкноти с номинал 50 български лева.

Мъжете са задържани за срок от 24 часа, най-вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения по чл. 209 от НК - за обмяна на валута на улицата.

При ареста Станислав Т. пъървоначално отказал да предаде банкнотите доброволно, за което му е съставен акт по Закона за МВР - за неизпълнение на полицейско разпореждане. Кирил С. пък нямал документи за самоличност и е бил глобен.