Двама български граждани са разследвани по подозрение, че са експлоатирали инвалид, който просел на Шанз-Елизе в Париж, съобщи полицейски източник.

В понеделник полицаите забелязали двама мъже, които дошли да търсят човека с отрязани долни крайници, който просел с канче пред себе си от сутринта на Шанз-Елизе. Следователите установили, че единият от тях изпразва съдържанието на канчето в джоба си и малко след това тримата излезли от паркинг с Ауди А4.

Полицаите задължали двамата души с български паспорти и марокански тен, които живеели в катун в Баньоле, Сен-Сен Дени. По време на разпита на двамата мъже следователите установили схемата, по която бил използван инвалидът. "Те го оставяли сутринта, вземали го вечерта, прибирали парите му и вечерта го слагали върху брезент на самия под в катуна", обясни източникът.

Полицаите извършили обиск вчера в катуна в Баньоле и иззели малко над 1000 евро в брой, които съпругата на единия от двамата задържани "не успяла да обясни", допълни източникът. "Това е случай, показващ човешката нищета, това е гнусна експлоатация", заяви запознат с разследването източник.