Седмицата от 27.07. до 03.08. в Албена ще бъде посветена на руската култура. Богатата програма ще даде възможност на хилядите гости на ваканционното селище да се докоснат до творчеството и изкуството на известни руски художници, танцьори и певци. Седмицата стартира на 27.07., от 17:00 ч. в Културен Център Албена, където ще бъде открита изложба с 40 платна. Авторите са известни руски и български художници, които творят в различни стилове. Сред тях са Михаил Рудник и Елена Березина, които се върнаха със златни медали от конкурс в САЩ. Павел Николов и Светлана Иванова - Суворова представляват българското художествено изкуство. Изложбата ще бъде в КИЦ до 03.08., всеки ден от 10:00 до 18:00 ч. Програмата за деня ще продължи с концерт на Марлена Мош и Творчески състав "Ноктюрно", от 18:00 ч.
На 28.07. и на 31.07., на откритата сцена до хотел Добруджа, отново ще пеят Марлена Мош и Творчески състав „Ноктюрно”.  Началото е от 21:00 ч.
На 29.07., в пиано бар Байландо на хотел Фламинго Гранд, ценителите на древни арменски мелодии могат да се докоснат отблизо до творчеството на г-жа Мош, която от 21:00 ч. ще изнесе рецитал в продължение на 45 мин. Марлена Мош е уникален и единствен по рода си изпълнител на древни арменски мелодии. Нейните интереси са насочени не само към музиката, но и към поезията, философията и психологията. Тя е член на Московското музикално общество и на Съюза на писателите на Русия. Лауреат е на престижни музикални фолклорни конкурси и фестивали в България, САЩ, Египет, Русия и други страни. Репертоарът на Марлена Мош е разнообразен, включва християнски песнопения, фолклорни песни, класически арии и руски романси. Произведенията изпълнява акапелно или в съпровод на пиано на известния пианист и преподавател в Московската консерватория Александър Малкус. Програмата ще продължи с изпълнения на Нели Грегъри.
На 01.08., на откритата сцена до хотел Добруджа, от 21:00 ч., е празничният концерт "10 години детски лагер Бригантина". На следващия ден, 02.08., предстои концертът на Ансамбъл Варна, който Албена подарява на гостите си по повод 45-годишния си юбилей.
Седмицата на руската култура ще бъде закрита на 03.08., с общ концерт на Творчески състав „Ноктюрно” и на съставите от фестивала "Прави добро" - организиран от детски лагер 'Бригантина".