Двойният убиец от столичния ж.к „Надежда“ Владимир Бошнаков проговори. На миналото заседание по делото в Софийския апелативен съд Бошнаков обеща, че ще разкаже своята версия за екзекуцията на приятелите си Емил Даскалов и Явор Иванов. Пред магистратите обаче той и думичка не обели за това как е разфасовал жертвите си.
Подсъдимият настояваше да даде обяснение след като свидетелстват две от поемните лица, които са видели частите от човешко тяло в апартамента на Бошнаков в "Надежда".  Стефанка Илиева и Любомира Здравкова разкриха, че са видели двата чувала с човешки части. В единият бил натъпкан торсът, а в другия  главата, ръцете и краката на едно от телата.
След като хладнокръвно изслуша показанията на двете жени Бошнаков започна бавно да разказва и своята версия. "Познавам Явор от около 10 г., двамата бяхме в една компания с около 20-ина души. Помагали сме си взаимно финансово и физически", обясни Бошнаков. Той разказа, че няколко дни след рождения му ден,  на 4 септември 2011 г., помолил Явор да му помогне да изнесат едни мебели от апартамента в „Надежда“. "Бяха излишни и тъй като евентуалните наематели можеше да не ги искат, решихме да ги подарим на една приятелка на приятелка на майка ми. При изнасянето се счупи стъклото на една от вратите и Явор се поряза. Дадох му ключовете от колата, за да си вземе аптечката от багажника и да се превърже. Това ви го казвам, за да разберете откъде са дошли капките кръв от Явор в апартамента и колата ми", подчерта пред съда подсъдимият.

Десетина дни по-късно е имало среща между двамата, на която Владимир върнал на Явор 300 лева, които дължал и му заел още 700 и се разделили.  На другия ден гаджето на Явор – Яна му се обадила и му казала, че приятелят й не се е прибрал. "На следващия ден лично аз я закарах в полицията и обявих Явор за изчезнал. Няколко дни по-късно намерих в пощата си писмо без марка, печат, подател, пощенски код. На него пишеше за Владимир или за Владо, не си спомням вече. Вътре имаше писмо, написано на компютър, на което пишеше да спра да ровя около Явор, защото ще пострадаме аз и близките ми", заяви Бошнаков.

Затова и той не казал на полицията за тайнственото писмо, а и искал да разбере какво всъщност означава „ровене“.  На въпрос къде е това писмо сега, Владимир отговори, че е скрито в имот на адвоката му, далеч от София, но ще бъде донесено и показано на следващото заседание на 12 февруари догодина.

Въпреки че обясненията на Бошнаков продължиха повече от час, в тях и думичка не се спомена за разфасованото тяло в жилището му. На въпос как е завел разследващите до село Дебели лаг, където е изгорил трупа на Явор, Бошнаков не пожела да отговори.

За убития Емил Бошнаков спомена само, че се е чувал с него по телефона за изчезването на Явор.