Интимни закачки и шеги започна да пуска председателя на Народното събрание Михаил Миков към депутати от ГЕРБ, с което ядоса хората на Бойко Борисов. Шеговитата репликата на Миков бе отправена към Цвета Караянчева, която така се беше засилила към трибуната, за да отправи въпроса си към премиера Пламен Орешарски, че едва не се блъсна в него. Майтапът развесели народните избраници, но герберите така и не разбраха шегата му.
"Госпожо Караянчева, вие чухте, че премиерът отправя интимни предложения и се засилихте веднага към него. Не правете така", каза Миков. Шегата на председателя на Народното събрание бе по повод отговор на Орешарски към Галина Милева от ГЕРБ, че е готов да разговаря с всеки на четири очи в кабинета си.

"Това е в кръга на майтапа, бе хора. Вие на майтап не носите ли?", уточни Миков. Майтапът му развесели повечето от народните избраници, но герберите така и не се засмяха.

"Председателят на парламента може да си фантазира, колкото си иска", гневно заяви Караянчева от трибуната, обърната към Миков.