Парламентарната група е цяла, нямаме абсолютно никакви притеснения да мислим обратното, но има и подобни грешки, които наблюдаваме в момента с Георги Марков. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов каза, че не би могъл да коментира действията на Марков, защото и към момента той не е разговарял с него. "Когато се видим тук в ПГ или в НС ще мога действително да формирам и своето мнение по неговорите мотиви, защото никой не ги знае какви са те", каза зам.-председателят на ГЕРБ. След като му бе напомнено, че вчера Георги Марков каза какви са те и е говорил за "политкомисари" и "дружинни ръководители", Цветанов добави, че е "некоректно да има подобни изказвания към колеги, които са в ПГ". "Защото във всяка една група има по-активни депутати, има хора, на които винаги се разчита и в изказвания, и в начина на изграждане на дадена стратегия, в начина на поведение в зала. Така, че никога, по никакъв повод не съм усетил да има някой, който да иска да замести нашия лидер", каза Цветанов.

"Както и нашият лидер, така също и аз, така също и колеги в ръководството на парламентарната група винаги сме отворени за диалог и сме го показвали в ежедневните си срещи, които провеждаме с нашите колеги", заяви Цветанов и посочи, че до настоящия момент Марков никога не е изразявал някакви притеснения или оценки, "които се дават сега в публичното пространство както пред нашия лидер, така също и пред мен". "Нека се срещнем, да разговаряме, за да видим действително какви са му мотивите и дали можем да се вслушаме в това, което той предложи.Ако бъде прието, да видим дали грешката не е в някой от нас", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"Не бих могъл да твърдя такива неща", така отговори на въпрос дали е имал съмнения, че Марков е вземал пари. Цветанов заяви, че не е говорил с Марков по повод неговите притеснения. "Единственото, което сме водили като разговор, това беше за подготовката за провеждане на областното мероприятие, което беше в Стара Загора", уточни Цветанов. Той каза, че не е осъждал Марков за контакта му с премиера Пламен Орешарски в Румъния. "Не смятам, че мога да бъда в тази роля. Просто той има доста сериозно присъствие в Румъния от гледна точка на българите, които живеят в Румъния. В тази връзка той е бил инициативен, дори е предлагал много инициативи за реализиране чрез партия ГЕРБ. В тази посока не смятам, че това може да бъде нещо, което да бъде осъждано", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той допусна все пак, че би могло да се предположи, че има и натиск. "Не смятам, но все пак животът продължава", каза Цветанов в отговор на въпрос дали смята, че ще има и други депутати от ГЕРБ, които ще последват примера на Георги Марков.

"Като във всяко едно семейство има и различни мнения. Някой път, когато някой изрази мнението си, не трябва да го възприемаме като някакво укоримо поведение, което би могло да провокира някакво последващо действие", каза Цветанов. Според него трябва да се търси консенсус и "да работим като един силен тим и това е силата на ГЕРБ и ние сме го доказали през всичките тези 7 години". Той каза, че тази сутрин си говорили " ако някой има притеснения, или иска да даде предложение за поведението в групата, както нашият лидер, така и аз и останалите зам.-председатели на парламентарната група сме на разположение и всички колеги сме като едни добри приятели".

На въпрос дали е възможен път назад, Цветанов каза: Всичко е възможно. "Аз винаги съм бил искрен и директен с колегите си, затова в момента не мога да твърдя каквито и да е било тези, докато не разговарям с него и не разбера каква е била причината и мотивите му за излизането му от парламентарната група. Не смятам, че това е било водещо в момента. Това е едно решение, което е взето от него и се надявам, че напред във времето всички ние ще стигнем до правилният извод как и защо се случи това", каза зам.председателят на ГЕРБ. Той каза партия ГЕРБ е една от демократичните партии. "Винаги, когато сме правили номинации за депутати, кметове, общински съветници, сме го правили с волята на нашите членове и симпатизанти", каза Цветанов.