На 6 Декември ще се проведе специална церемония по награждаване на победителите от конкурса за детска рисунка. 
Община Тутракан организира специална церемония по награждаването на победителите от детския конкурс на тема „Яжте риба, тя е вкусна и полезна“, която ще сe проведе на 6 Декември в голямата зала на Читалище „Н.Й.Вапцаров“  гр. Тутракан.
В рамките на един месец над 240 деца изпратиха своите рисунки, с които беше организирана и изложба. Всички участници предстои да получат поощрителни награди за изключителния им интерес и ентусиазъм, с който се включиха в този конкурс.  Освен подаръците, децата ще бъдат зарадвани и с куклено представление, което организаторът е организирал и ще им подари след официалното награждаване.
Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на Община Тутракан, а техните рисунки са публикувани в годишен календар, който ще бъде официално представен на 6 Декември и след това разпространен безплатно сред обществеността на гр. Тутракан. 
Конкурсът за детска рисунка е част от проект “Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Тутракан“ и е по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" на Република България. Програмата се финансира от Европейския фонд за рибарство и от бюджета на Република България.
Програма цели да повиши информираността на обществеността по отношение на доказаната полезност и високата хранителна стойност на рибните продукти и да увеличи потреблението на риба.