Месец преди премиерата на третата част на мега продукцията на Силвестър Сталоун „Непобедимите” български хакери я откраднаха и я пуснаха напълно незаконно в интернет. Безплатната поява на лентата предизвика истинска еуфория сред стотици хиляди потребители в мрежата, които веднага се възползваха и свалиха торента.
Първият теч на „Непобедимите” бе регистриран в четвъртък, като само за няколко часа торентът бе свален от 66 потребители. Последва появата му и в други специализирани сайтове и така за два дни повече от 25 000 души са свалили и гледали филма. Когато този торент се появи и в чужди сайтове, броят на свалянията надхвърли 100 000, съобщава "Телеграф".

Според списание "Варайъти" пък това е тежък удар срещу продуцентите на филма. Причината е, че приходите от продажба на билети могат да пострадат сериозно. Списанието отбелязва, че филмът е популярен предимно сред тийнейджъри, но те пък са най- активни потребители на торент сайтове.

Според експерти от ГДБОП в случай като този нищо не може да се направи. Само носителите на правата могат да протестират и да искат торента да бъде свален, твърдят ченгетата. „Непобедимите 3” бе заснет у нас през миналата година. Участие в продукцията взеха звезди като Арнолд Шварценегер, Харисън Форд, Уесли Снайпс и Джейсън Стейтън.