Бившият италиански премиер Силвио Берлускони обмислял да се кандидатира за европейските избори от България или Унгария. С тази сензационна новина гръмна печата на Апенините.

Причината за подобно решение на Берлускони са неговите проблеми със закона в родната му Италия. Депутатското място в Европарламента ще му осигури така желания имунитет от преследвания.

Кавалерът, както го наричат италианците, беше лишен неотдавна от място в Сената заради ефективна присъда за данъчни измами в особено голям размер. Италианският президент Джорджо Наполитано отказа да го помилва.

Италианският вестник "Либеро" коментира, че за да представлява България Берлускони трябва да има българско гражданство, което той естествено няма. За да се сдобие с него бившият премиер трябва да има заслуги към страната ни.

"Последната ми среща с Берлускони беше на последния Европейски съвет, на който той присъстваше. Никога не сме разговаряли за това той да се кандидатира в България на изборите за ЕП. ГЕРБ има много добри евродепутати, които в голямата си част ще бъдат и кандидати. Мога категорично да кажа, че Берлускони няма да бъде кандидат от ГЕРБ".

Това написа в личния си профил във фейсбук бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информацията, че Берлускони ще се кандидатира за Бръксел от София.