През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Ниска облачност ще има над югоизточните райони. В Източните Родопи, Югоизточна България и по Черноморието ще духа до умерен север-североизточен вятър, докато над останалата част от страната ще бъде почти тихо.

Сутринта ще е студено с минимални температури в повечето места, между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие малко по-високи.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирана от Фокус.

Утре ще преобладава слънчево време. Предимно значителна ще остане облачността над Югоизточна България, а преди обяд на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност.

Слаб до умерен вятър от север-североизток все още ще духа в Източните Родопи, Югоизточна България и по Черноморието. Максимални температури на повечето места: между 3 и 8°, в София: 5-6°.

Над Черноморие ще духа до умерен вятър от север-североизток. Ще има разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна облачност. Максимални температури: между 5° и 7°. Температурата на морската вода ще е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части на Рила и Пирин умерен от североизток. Максимална температура на 1200 метра: 4°, на 2000 метра: около 0°.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, температурите слабо ще се повишат. Временни увеличения на облачността ще има първия ден преди обяд над Северна България, тогава там временно и ще духа умерен северозападен вятър.

В петък вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще се усили.

През нощта срещу събота и в събота от запад на изток ще премине студен фронт. Бързо ще се заоблачи, ще превали сняг, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите ще се понижават.