Измамници с бели престилки са плъзнали по бургаските болници и ловко обират роднини на пациенти. Мошениците се представят за лекари и старателно разузнават жертвите си. След това се представят с фалшиви имена и казват, че трябва да платят между 200 и 300 лева за кръвопреливане на свой роднина.
Един от мнимите доктори бе закопчан вчера в МБАЛ-Бургас малко след като измамил 61-годишен мъж от карнобатското село Соколово, предаде “Стандарт”. Човекът бил на свиждане при съпругата си и докато чакал пред отделението бил пресрещнат от непознат мъж. Очевидно измамникът вече бил запознат с проблема на човека, защото му казал: аз съм лекуващият лекар на съпругата ви. Вкарвам я за операция, но трябва да платите 240 лева за три банки кръв". Ошашавеният роднина не задавал повече въпроси, а незабавно броил в кеш исканата сума. Само 5 мин. по-късно той отишъл в болничната стая и разбрал, че е измамен. Униформените са успели да задържат мошеника само час по-късно.

Той се оказал стар познайник с дебело досие. 38-годишният "доктор" е излязъл съвсем наскоро от затвора за идентична измама, извършена отново в болница. В престъпните среди в Бургас той е известен с прякора Доктора, тъй като бил тясно специализиран да прибира пари от притеснени роднини по здравните заведения.