КАТ ще може да глобява за неправилно паркиране само по снимка. Това ще стане възможно след внасянето на промени в Закона за движение по пътищата.
Проектозаконът е внесен в деловодството на парламента.
Новият текст позволява електронният фиш да не е подписан от длъжностно лице, а също така снимката от камера на пътните полицаи да  важи не само за превишена скорост, а също и за неправилно изпреварване, паркиране, минаване на червен сигнал на светофара, движение в BUS лента или в аварийно платно на магистрала.
Законопроектът цели също да ограничи далаверата на румънците, които регистрират у нас коли и ги карат в родината си. Такива случаи имало засечени и с граждани от Италия и Франция. Занапред всеки, който има намерение да прехвърли собствеността си на лице без адресна регистрация в България, ще е длъжен да отписва возилото от регистъра и да връща номерата му в КАТ. Ако не го направи, ще бъде глобен с 300 лева.
Трети важен момент в проекта е пълното признаване на данните от стационарен дрегер. Уредът мери алкохолното съдържание в количество издишан въздух, а не в кръвта. Това позволява на шофьорите, които не искат да дадат кръв за проба, да могат да изберат по-безболезнения тест с дрегер.