Основната версия, по която се работи по случая с нападнатите и ограбени вчера чужденци – двама сирийци и един ливанец, е грабеж, а не ксенофобски подбуди. Няма данни за съществуването на наказателна бригада за преследване на нелегални имигранти.

Това каза заместник-директорът на СДВР комисар Христо Терзийски пред bTV. Той поясни, че по случая са задържани двама криминално проявени и се издирва трети нападател.

Няма данни за конфликт преди възникването на инцидента. Чужденците са били нападнати, нанесен им е побой и им е отнета голяма сума пари, обясни комисар Терзийски.
По повод случая с нападнатата от чужденец продавачка в магазин на Сточна гара той квалифицира като вероятен опит за грабеж, но допълни, че фактите се изясняват към момента. 

Вчера сирийски гражданин със статут на временно пребиваващ у нас влязъл в магазин за кафе на бул. „Сливница“, приближил касата и ударил служителката, която се опитала да му попречи.

Продавачката е успяла да запази самообладание по време на инцидента и се е съпротивлявала.

В „Пирогов” е оказана медицинска помощ на момичето, съобщиха от пресцентъра на болницата. 19-годишната Б. Г. сама е потърсила помощ. Тя е с контузия на таза, със съмнения за счупване на срамната кост, със сътресение на единия бъбрек, с хематория и 2 рани от ухапване на показалците на ръцете. Предложено й е да бъде хоспитализизрана, но тя е отказала.