Нагли телефонни измамници смениха "сценария с д-р Иванов" и вече се обаждат на наивни граждани от името на шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов.
Във връзка със зачестили случаи на телефонни обаждания, в които лица се представят за изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. Стоян Миланов и искат от гражданите пари за лечение на техни близки, от лечебното заведение излязоха с официално съобщение до медиите:

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. Стоян Миланов НЕ се обажда на когото и да било, за да иска средства за лечение на пациенти на болницата.

В случаите, в които се налага близки на пациенти на спешната болница да заплащат, каквото и да било, то това става по надлежния ред на касата на болницата, а лицето което е платило получава официален докумет за това.

Ако някой се обади, представяйки се за директора на „Пирогов” проф. Миланов, или от негово име и иска пари за каквато и да било форма на лечение на техни близки и познати, нека хората да се обърнат за помощ към компетентните органи от МВР, защото това са телефонни измамници, които злоупотребяват с името на проф. Стоян Миланов.