Сирийски гражданин е нападнал продавачка в столицата.

34-годишен сириец е нападнал тази вечер продавачка в магазин за кафе, намиращ се на бул. "Сливница" в района на Сточна гара. Около 18.30 часа сириецът е влязъл в магазина, насочил се към касата и след кратко пререкание се сборичкал с продавачката. В инцидента са се намесили и клиенти на магазина, които повикали полиция.

Сириецът е арестуван и е отведен в Пето районно полицейско управление, където е подложен на разпит с помощта на преводач. От МВР информират, че той е със статут на временно пребиваващ у нас.

Все още не са изяснение мотивите за нападението, но вероятно става дума за опит за грабеж.

БГНЕС припомня, че това е поредният инцидент в столицата с чужденци.

20-годишната студентка Виктория Христова също стана жертва на нападение през нощта на 2 ноември. Виктория е била нощна смяна в магазин за алкохол и цигари на улица "Пиротска", където работи като касиерка. Около 02.00 часа в магазина влязъл чужденец, който след спречкване с момичето й нанесъл над 10 удара с нож по гърдите, шията и ръцете. Той успял да отмъкне около 300 лева от касата на магазина и избягал.

Късно снощи ливанец и двама сирийци бяха нападнати в София. Тримата отдавна пребивават в България и имат статут на бежанци. По първоначални данни двама сирийски граждани и един ливанец /на възраст 26, 27 и 38 години/ със статут за бежанци, били нападнати от десетина непознати пред заведение за бързо хранене на бул. "Сливница". След нанесен побой им отнели пари и документи.

На пострадалите бе оказана медицинска помощ в столична болница. Към 02.00 часа те са подали жалби в столичното Трето РУП, където са дали и показания.