Южното Черноморие се вдигна на бунт срещу синоптиците, пише "Телеграф". Крайбрежните градове негодуват, защото грешни прогнози удряли туризма в тях. Това разкри кметът на община Царево инж. Георги Лапчев.
Община Царево с 20% по-малко летовници, разкри кметът й. Според него независимо, че има повече валежи, курортите по южното Черноморие се радват на високи температури. "В нашата община далеч не вали толкова обилно, колкото казват по телевизията. Недоволен съм и се сърдя на всички непрекъснати предупреждения за лошо време. Така синоптиците плашат туристите и те избягват да летуват при нас. Засега сезонът е доста слаб, забелязва се спад с около 20% спрямо броя на летовниците по същото време миналата година", каза Лапчев.

За да се пребори с грешните прогнози на синоптиците инж. Лапчев е решил да инсталира онлайн камер на високите места в градовете, които управлява. "С тези камери летовниците ще могат д следят в реално време и във всеки един момент и да виждат дали вали или не, каза кметът на Царево. Той отговаря за Лозенец, Царево, Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Според регионалното министерство в областта има около 40 плажа.