Една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок получи бургаският бизнесмен Стоян Георгиев за смърт на негов работник.
Техническият ръководител на обекта Валентин Николов бе осъден на една година и четири месеца с тригодишен изпитателен срок.
Георгев е виновен в това, че на 4 юли 2010 г. при изграждането на хотелски комплекс в „Слънчев бряг", при трудов инцидент е загинал 22-годишен младеж. От своя страна техническият ръководител е трябвало да следи целия процес.
Делото е било разгледано по съкратено съдебно следствие. Георгиев и Николов са потвърдили посочените в обвинителния акт факти и обстоятелства и са дали съгласие данните да бъдат ползвани от съда при постановяване на присъда.
На 4 юли 2010 г. загиналият е заливал с бетон стълбището на обекта, припомня Флагман. Около 9:30 ч. той и подсъдимият Николов натоварили две колички с бетон на платформата на хаспела. Въпреки че на него имало поставена табела „Забранено качването на хора", младежът се качил върху нея. Подсъдимият Николов забелязал това, но той задействал платформата. Платформата се издигнала прекалено високо, но Николов не изключил навреме захранването ѝ. Въжето се натегнало, скъсало се и пострадалият паднал на земята заедно с платформата и товара. Работник от строежа се обадил на тел. 112, след него сигнализирали за инцидента и двамата подсъдими. Николов откарал пострадалия в болницата в Слънчев бряг, но смъртта му била настъпила незабавно.