Брокерка на земеделски земи от Горна Оряховица измами брат и сестра с наследствен имот в Полски Сеновец и изкара от тях 59 815 лева. 63-годишният мъж и 53-годишната му сестра, които живеят в различни градове на страната, имали наследствена къща и 80 дка ниви в Полски Сеновец.
През лятото на 2012 г. братът попаднал на Йорданка Д., която се занимавала с недвижими имоти като физическо лице. Близо един месец между нея и продавача, който бил упълномощен от сестра си, вървели преговори за сделка с къщата. 27-годишната брокерка обаче успяла да се сдобие и с документите за въпросните 80 дка ниви на семейството.

След това жената успяла да заблуди продавачите, че става въпрос само за къщата, но пред нотариус били продадени и нивите. След това Йорданка ги продава за 59 815 лева на фирма от Велико Търново, която съвсем в реда на нещата си купува 80 дка ниви в Полски Сеновец. Преди това измамничката обаче си направила акт за дарение на самата себе си на чуждите земи, за които била само упълномощена да се грижи, или поне така са си мислели братът и сестрата.

В началото на тази седмица Районната прокуратура във В. Търново е повдигнала обвинение срещу Йорданка Д. Взета й е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 2000 лв. Жената е с чисто криминално и съдебно досие и имала малко дете, заради което срещу нея не е наложена по-сурова мярка за неотклонение.