Украинският парламент обяви официално, че утре депутатите ще обсъдят поискания от опозицията вот на недоверие на правителството.

„Току що комисията, чийто член съм и аз, с мнозинство от 8 гласа „за" взе решение на утрешната сесия да бъде внесен за гласуване законопроектът на трите опозиционни парламентарни групи за оставката на правителството", посочи лидерът на парламентарната група на партията УДАР Виталий Кличко.

"Ще внеса въпроса за недоверие към правителството за разглеждане. Такъв е правилникът, такъв е законът", обяви говорителят на парламента на Украйна Володимир Рибак.

Той обясни, че ако депутатите приемат решение да се обсъди вот на недоверие към правителството без преди това да се е произнесла заинтересованата комисия, така и ще стане, поясни Рибак.

„Събитията в Украйна напомнят повече на погром, отколкото на революция. Според мен те са малко свързани с взаимоотношенията на Украйна с ЕС", посочи руският президент Владимир Путин пред журналисти след преговорите със своя арменски колега Серж Саркисян, информира РИА "Новости".

Според него днешните събития в Украйна са подготвени с оглед на предстоящите в страната президентски избори.

Премиерът на Украйна Николай Азаров заяви, че началникът на столичната полиция Валерий Коряк е уволнен заради силовото разпръсване на проевропейския протест на 30 ноември, предаде Интерфакс.

„След събитията от петък срещу събота началникът на полицията е уволнен, а със всички сътрудници бе проведена усилена разяснителна дейност", посочи той по време на среща с чужди посланици в Киев.