Има задържан за побоя над двамата имигранти в неделя вечерта. Това стана ясно в тв предаването "Часът на Милен Цветков". Както е известно, кървавото меле с юмруци и ножове продължило няколко минути и завършило с бой със столове пред заведение за бързо хранене на столичния бул. "Сливница".
Докато течеше интервюто в апартамента с пострадалите, при тях се качи друг чужденец, който каза, че пред блока има полиция. Униформените настоявали бежанците да слязат веднага, без значение, че в апартамента има телевизионен екип. Оказва се, че полицаите посетили бежанците, за да ги уведоми, че има задържан за нанесения им побой. Имигрантите бяха изведени от апартамента, за да разпознаят задържания. БЛИЦ потърси за коментар пресцентъра на СДВР, но оттам заявиха, че все още не могат да потвърдят за арестувания.

"Тези, които ни нападнаха снощи, искаха да ни убият! 10 души ме нападнаха мен. Аз раздавах удари, но в това време един от приятелите ми бе свален на земята. Свалих си колана и тръгнах към тях", обяви Юисан Юсеиф - един от нападнатите снощи бежанци. "Никой не се притече на помощ. Имаше хора, които гледаха какво става, но не се намесиха. Единият ми приятел се отскубна и се опита да се върне в заведението, за да се скрие, но не го пуснаха", разказа Юисан Юсеиф.

Друг пострадал разказа, че нападателите са ги удряли в гръб. "Бяха облечени еднакво. Имаше и такива с голи глави. Бяха над 20 души. Мен ме подгониха трима, а при приятелите ми останаха повечето. Удариха ме и паднах на земята. Тогава ми взеха чантата, която бях преметна. Документите ми бяха вътре. Някак си успях да се вдигна и да си взема чантата. Взеха ни около 800 евро", разказа потърпевшият, който е от 4 месеца в България.

Любен Бубев, който пък е част от гражданските патрули на Боян Расате, разказа в предаването, че в последно време полицаите възпрепятстват патрулите. "Спират ни на улицата за проверка на документите, която продължава по 40-50 минути. Така просто ни убиват времето", обясни Бубев.