През нощта облачността ще намалее в цялата страна. Ще духа умерен, в източните райони до силен северен вятър. Утре ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в западната част на Дунавската равнина ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток, североизток. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5° и 0°, максималните между 1° и 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 3° - 6°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 4 бала.
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите открити части до силен вятър от изток, североизток. Ще застудее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.
През следващите дни ще преобладава слънчево време. Сутрин ще е доста студено, особено в сряда, когато ще е и почти тихо, но дневните температури слабо ще се повишат. В четвъртък сутринта в Дунавската равнина временно ще духа умерен северозападен вятър. В петък вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще се усили.