На ужасяваща гледка се е натъкнал в апартамента си пловдивчанинът Васко Андреев. Преди два дни той почиствал дома си, който се намира на първия етаж на булевард „Никола Вапцаров” в квартал „Кючук Париж”. Дръпнал шкафовете на порт мантото и изведнъж от там изпълзяла змия.
Стреснат, човекът все пак не загубил самообладание и веднага настъпил влечугото. Знам, че трябва да се убие змията от към главата, за това запазих присъствие да духа и въпреки, че се опита да избяга, смазах с обувката главата й.

„Добре, че не бях с джапанки”, кръсти се Андреев. Змията била малко, около 50 сантиметра, приличала на водна. Васко си обяснява наглото нашествие на неканената гостенка с това, че в последно време не спира да вали и това може да е причина популацията на змиите да се е увеличила.

Мъжът е категоричен, че няма как влечугото да е пропълзяло пред терасата му, тъй като всичко било в мрежи. По-скоро е дошла през входната врата, там имам две малки дупки, обяснява човекът.

"Не мога да си представя ако малки деца се бяха натъкнали на тази гледка какво щеше да стане", кръсти се мъжът и настоява община Пловдив да вземе мерки. Това лято майки на малчугани не спират да се оплакват, че по паркове и детски градини е пълно със змии и гущери.

За друг куриозен случай съобщиха очевидци за БЛИЦ. Снощи около 23 часа в апартамента на пловдивска журналистка влетели два прилепа. Влезнали през скъсаната мрежа на кухненския прозорец.

Единият бил малък, репортерката успяла да го изгони, но вторият бил доста по-голям. С помощта на съседа той бил заловен и пуснат навън.

За първи път видях прилепи на живо. Не знам как да си обясня това явление. Знам, че те обитават стари селски къщи, но чак да връхлетят в апартамент в толкова оживен квартал, чуди се журналистката. Съседът и обяснил, че вероятно прилепите живеят на покрива на блока, защото на два пъти и то имал такива неканени гости.