С опасност за живота са двама мъже и 11-годишно момиче, пострадали при катастрофата при великотърновското село Вонеща вода.

Общо петима души, сред които и две деца, са пострадали при тежък пътен инцидент в прохода на Републиката.

Произшествието е станало снощи около 19.30 часа в района на село Вонеща вода. Лек автомобил ``БМВ``, управляван от 34-годишен турски гражданин, движещ се в посока от Гурково към Велико Търново, е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в насрещнодвижещия се лек автомобил "Ситроен", управляван от 24-годишния Д. Д. от сливенското село Сборище. В следствие на удара ситроенът се е запалил. Пострадали са водачът на ситроена и пътуващият на предната седалка 45-годишен мъж. Двамата са с 50% изгаряния по тялото и фрактури, с опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Возещите се на задна седалка 20-годишна жена е с фрактури на ребро и предмишница, без опасност за живота, момче на 14 години е с хематом на главата, без опасност за живота и момиче на 11 години с фрактури на предмишници и мозъчен оток, с опасност за живота. Всички са от село Сборище. Те са настанени за лечение във великотърновската болница.

Водачът и пътничката в другия автомобил са с леки охлузни рани. На водачите са взети кръвни проби за химичен анализ. По данни на експерти причина за тежкия инцидент е навлизане в лентата за насрещно движение на водача на БМВ-то. По случая в Районно управление – Велико Търново е започнато досъдебно производство.