Спецове по лицево-челюстна хирургия в гр. Мумбай отстранили от устата на 17-годишния индийски тийнейджър Ашик Гаваи 232 зъба и твърдят, че това е операция, достойна да бъде квалифицирана като световен рекорд, предаде АФП.

Гаваи потърсил медицинска помощ поради оплакване от подуване от дясната страна на долната си челюст в болницата Джей Джей. При прегледа лекарите установили, че пациентът страда от комплексна одонтома, казва пред медиите шефът на зъболекарите Сунанда Дхиваре-Палванкар. По нейните думи сложната операция била извършена в понеделник и продължила около 7 часа. Първоначално хирурзите мислили, че се касае а обикновена операция, но когато отворили челюстта видели стотици зъби, подредени като перли в костта.

Суреш Гаваи, бащата на пациента каза, че преди операцията семейството се притеснявало, че тийнеджърът е болен от рак. По думите на Дхиваре-Палванкар при проверка в литературата по време на подготовката за операция лекарите открили, че до момента при подобни действия са били извадени най-много 37 зъба.