Когато една партия печели изборите, нормално е нейният лидер да бъде номиниран за министър-председател. Това каза пред журналисти на влизане в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Смятам, че българските граждани ще си направят много добра равносметка за това, което се случи за една година. Разбира се, че ако ГЕРБ има пълно мнозинство, ще може да върне държавата.”, обясни Цветанов.
На въпрос, има ли вариант за друг премиер различен от Бойко Борисов при победа на ГЕРБ на изборите, Цветанов заяви, че когато една партия печели изборите, съвсем закономерно и нормално е нейният лидер да бъде номиниран за министър-председател.

Днес влизаме в парламентарна зала за оставката на правителството. Най-много 2-3 важни ратификации ще гласуваме, ако са важни, друго – не. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ в Народното събрание.

Борисов заяви, че се надява поне днес председателят на парламента Михаил Миков „да не шмекерува” с кворума и с други неща, както правил през цялото време досега.

На въпрос какво иска да каже на подалия оставка Орешарски, лидерът на ГЕРБ се произнесе: Да се извини на хората и да отива да преподава някъде, ако го искат.