Президентът Росен Плевнелиев оглежда четирима кандидати за поста служебен премиер, съобщава поредната версия "Преса". Става дума за Калин Христов, проф. Стефан Воденичаров, проф. Георги Близнашки и Екатерина Захариева. И четиримата вече били разговаряли с президента.
За министър на труда се спряга Диана Костадинова, секретар по социалните въпроси в президентството. За външен министър - дипломатът Тихомир Стойчев. За икономиката - Асен Василев, който беше министър и в предишното служебно правителство.

Умува се върху вариант да се разделят икономиката и енергетиката, като едното ведомство ще се поеме от Елица Николова, сега секретар в президентството. Мисли се и туризмът да бъде отделен в агенция.

За ресор транспорт е спряган Кристиян Кръстев, който беше на същия пост в кабинета на Марин Райков.

Министерството на отбраната вероятно ще оглави Велизар Шаламанов, бивш зам. военен министър в правителството на Иван Костов. Запознати не изключват за пръв път отбраната да се оглави от жена - и такъв вариант обмисляли в президентството.

За МВР е оглеждан Йордан Бакалов от СДС, а здравен министър най-вероятно ще бъде ген. Николай Петров, шеф на ВМА. Ген. Петров вече беше служебен министър, а след това Плевнелиев подписа указа за назначаването му като началник на Военно-медицинска академия.