Ден след като разбра, че е загубила майка си и сестра си в тежката катастрофа на Е 79, ранената футболистка от "Спортика" и националния женски отбор Вени-Дона Сърбинска събра кураж и се обърна от болничното легло към всички, които в този тежък момент са до нея, съобщава Struma.com.
Вчера сутринта психолози и лекари и съобщиха черната вест, че майка й доц. Нина Сърбинска и сестричката й Цвети не са могли да преживеят пътния ад, при който след сблъсък между бус на фирма "Оазис - А" и паркирал ТИР издъхнала 4-има души бяха ранени 5-има.

Като истински герой, като истински спортист Вени преодоля първоначалния шок и написа на стената си във Фейсбук:

"Здравейте на всички.... Искам да благодаря на всеки един за подкрепата.... Радвам се, ще познавам и че имам късметът да имам такива хора до мен. Много преживях, съдбата ме поставя пред най-тежкото за мен изпитание и искам всички да сте до мен, страшно много ви обичам и това, което се случва и правите за мен, ми дава много повече сили. Не знам има толкова много неща, които да напиша, но ще се видим всички и ще говорим, наистина ви благодаря страшно много, обичам ви", написа развълнувана Вени, която разбра, че в момента за нея из цялата страна върви кампания за набиране на средства за лечението и рехабилитацията й. Кампанията "Да помогнем на Вени" набира скорост, Вени се радва на мощна подкрепа. Продължаваме с акцията и сме категорични "Кураж Вени, не си сама" / Виж отстрани карето с банковата сметка "Да помогнем на Вени".