73-годишната Йорданка Димова от Златарица е бракониер - заловена е да лови риба с непозволени средства, без билет и по време на забрана. Затова  е наложена глоба от 3700 лв.

Това постанови районният съд в Елена по трите жалби на жената. Вместо 3700 лв. бабата с минимална пенсия е осъдена да заплати 2600 лв.

Случаят гръмна през юли, когато в кметството пристигнаха трите наказателни постановления. Тогава цяла Златарица начело с кмета Пенчо Чанев се вдигна в защита на бедната жена.

Вдовицата Йорданка Димова била заловена от инспектори на ИАРА на 29 април. Жената е родом от Стражица, но след смъртта на съпруга  била изгонена от сина си и се преместила да живее на квартира в Златарица.

Единственото нещо, което  оставил в наследство мъжът, били 2 въдици тип телескоп. Притисната от беднотията, бабата решила да отиде на реката и да пробва да си хване риба.

КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ БАБА ЙОРДАНКАДА СИ ЛОВИ РИБАТА


Наказана с глоба от 2600 лв., една възрастна жена с пенсия от 170 лв. е оставена да умира от глад. И то вижте само за какво престъпление е наказана - пуснала въдици без ловно билетче, отгоре на всичко и нищо не хванала.

Така е в България - за кражби на милиони никой никого не търси, нито пък го дава на съд, за убийства престъпниците я с мнима болест, я с явен подкуп си купуват свободата, но за такива хора като баба Йорданка прошка и милост няма. На тях ли намери да показва силата и справедливостта си българският съд.

За това народът мъдро е казал: За кокошка няма прошка, за милиони няма закон.