Всичко, което се случва днес, е отмъщение както на организираната престъпност, така и на симбиозата между политици и корпоративни интереси. Това каза пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му МВР не е отговорно за изтичането на записите от разговорите между тогавашния премиер Бойко Борисов и бившия шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов, в които се обсъжда проверката срещу Мишо Бирата.

Бившият министър на вътрешните работи предложил на Цветлин Йовчев, по времето когато той оглавяваше ДАНС, да се създаде съвместна работна група между агенцията и МВР, която да разследва теча на информация, довел до избухването на скандала около бизнесмена Михаил Михов (Мишо Бирата). Йовчев, който наследи поста на Цветанов в сегашното правителство, отклонил предложението на тогавашния шеф на вътрешното министерство, разкри Цветанов.

Прочистването на полицията от способните хора е факт, смята Цветанов, който припомни успешните операции на полицията и прокуратурата по време на предходното управление. "Можете ли да сравните Калин Георгиев със сегашния главен секретар или Владимир Писанчев със Станимир Флоров", попита Цветанов.

Цветанов, който вече има три обвинения, съобщи, че от вчера има постановление, с което му разрешават да пътува в Европа. Прокуратурата му бе наложила забрана да напуска страната. Мярката за неотклонение, която му определиха наблюдаващите прокурори по всички обвинения до момента е най-леката - "подписка".