Тридесет и двама души са ранени в резултат на рухването на полицейски хеликоптер върху бар в Глазгоу, съобщи АФП, като цитира шотландската полиция.

Позовавайки се на собствени източници всекидневникът "Дейли Телеграф", съобщи за най-малко трима загинали.

Официална информация за броя на жертвите засега няма. Работещите на място спасители са потвърдили, че има няколко загинали, но не уточнили броя им.

Тридесет и двама души са транспортирани в болници в града след инцидента късно снощи, се посочва в полицейско комюнике, като се уточнява, че пожарникарите продължават да оказват помощ на пострадали на мястото на инцидента.

Машината падна върху култовото заведение "The Clutha", намиращо се на брега на река Клайд в центъра на Глазгоу. Службите за спешна помощ съобщиха, че са във връзка с хора, блокирани под развалините на сградата. В момента на инцидента – 22:25 часа местно време (00:25 часа българско време) - в заведението е имало стотина души, събрали се да слушат концерт на групата "Есперанса" по случай националния празник на Шотландия Сейнт Андрю. Според съобщение, качено на страницата на групата във Фейсбук, всичките й членове са невредими.

Свидетели разказали, че хеликоптерът - Eurocopter EC 135 T2 – паднал като камък върху покрива на заведението. Шотландската полиция уточни, че двама офицери от полицията и един цивилен пилот са се намирали на борда на хеликоптера, но засега съдбата на екипажа е неясна.