5-годишно момче от Илинойс, болно от левкемия, сбъдна миналата седмица най-голямата си мечта – поне за ден да се превърне в чудовището Годзила. Мадекс се превърна в „Мадзила“ и стана главния герой в собствен едноименен филм с помощта на фондацията „Намисли си желание“, която реализира мечтите на смъртно болни деца, пише в. „Чикаго Трибюн“.
Мадекс страда от остра лимфобластна левкемия и обича Годзила, пише изданието, толкова много, че след всяка лумбална пункция той получава по една годзила играчка от родителите си. Мадекс също се подлага на химиотерапия.

Директорът на фондацията Джонатън Бейкър и живеещият в Чикаго продуцент Мо Уагджи, заедно „със силната подкрепа на филмовата индустрия в Чикаго“, заснеха петминутен филм, в който главната роля бе изиграна от Мадекс.

Кметът на Чикаго Рам Емануел също участва в лентата. „Играя шофьор на такси. Когато чудовището идва и се опитва да ми изяде таксито и част от града, аз бягам“, разказа за участието си Емануел.

Фотоси от снимачната площадка на мини филма показват Мадекс преоблечен в костюм на легендарното чудовище, докато мачка парк „Грант“ в града.

Над 100 доброволци и статисти дойдоха, за да се преструват, че бягат от огромния гущер, който разрушава центъра на Чикаго, отбеляза Райън Блекбърн от „Намисли си желание“ пред Ей Би Си Нюз