Бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров бе един от 600-те избрани гости на галата “Бяла зима”, която се провежда всяка година под патронажа на английския принц Уилям, дук на Кеймбридж и наследник на короната след баща си Чарлз.

Бляскавото събитие се състоя в лондонския дворец “Кенсингтън”, където живеят принца и съпругата му Кейт Мидълтън. Тя обаче не присъства на събитието, за да се грижи за бебето им Джордж, което е само на няколко месеца.

Галата е с благотворителна цел, като този път парите бяха събрани за новата фондация “Сентърпойнт”, която се грижи за млади бездомници в английската столица.
Принцът никога не е крил пристрастията си към “Астън Вила”, където приключи кариерата на Стилиян Петров.

Той избрал тима от Бирмингам, защото градът бил точно в средата на Великобритания и така нямало да му се сърдят, че има пристрастия към някоя част от държавата. Това го заявил на баща си още като бил на 5 години.

Заради това един от първите подаръци на сина му Джордж бе екип на “Астън Вила” с №1.

Престолонаследникът много се зарадвал на Стилиян, когото специално поздрави сред другите елитни гости.

"За мен бе невероятна чест да се срещна с принц Уилям. Той е изключително приятен и скромен човек", сподели Стилиян Петров.

Гвоздеят на вечерта бе включването на Уилям в пеенето на хита на Джон Бон Джоуви “Живот на молитва”. Той пя на живо заедно с автора и Тайлър Суифт.
Бон Джоуви разбрал, че това е една от любимите му песни, и дори я бил изпълнил в караоке вариант на сватбата на братовчедка си Зара Филипс, която стана олимпийска шампионка в конния спорт от олимпиадата в Лондон. Заради това решил да го зарадва.
Принц Уилям наградил Бон Джоуви със специален плакет за приноса му към благотворителните кампании.

Следващата благотворителна вечеря на Стилиян е след две седмици. Всеки момент ще стартира и фондацията му. Всичко се забави заради изработката на силиконовите гривни, които ще се продават. Очаква се догодина те да дойдат и в България, като ще бъдат надписани на кирилица.

Президентът на “Трабзон” Ибрахим Хаджиосманоглу пък заяви, че Димитър Бербатов влиза в трансферните планове на клуба.

“Българският нападател влиза в нашите трансферни планове. Нашата цел е да прибавим качество към нашия отбор. Ние се стремим към това”, коментира Хаджиосманоглу пред “Медия Трабзон”.

“Ние сме доволни от представянето на нашия отбор, но имаме слабости, които трябва да бъдат отстранени”, добави той.

“Бизнесменът Али Агаоглу ни е обещал да ни помогне за подсилването на отбора с една звезда. Той ще допринесе за осъществяването на този трансфер, който ще осъществим през зимния трансферен прозорец”, каза още Ибрахим Хаджиосманоглу.