Строителите на "Автомагистрали-Черно море" запазват стачната си готовност, независимо че днес преведоха общо 2,4 млн. лева по картите им, съобщиха от КНСБ. Причина за продължаване на протеста им е опасността обектът на автомагистрала „Хемус”, който изпълняват, да бъде замразен. Ако това стане, най-малко 350 души ще загубят работните си места.
Днес около 250 работещи в „Автомагистрали – Черно море” АД отново излязоха на протест, като блокираха кръговото кръстовище при 7-и километър на автомагистрала „Хемус” от 12.00 до 13.00 ч. Те опасаха цялото кръстовище с българския трикольор и събраха последните останали по джобовете им жълти стотинки, които да преведат по сметката на АПИ. Този акт бе провокиран от изказването на председателя на Управителния съвет (УС) на АПИ Стефан Чайков, че агенцията няма възможност да покрие дължимите суми от своя бюджет.

Синдикалистите са подали апел до премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов. В него се иска съдействие за решаването на проблема с неизплащането на дължимите суми на „Автомагистрали – Черно море” АД. „Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ Стефан Чайков отказаха да вземат отношение към проблема, въпреки че те са посочени като лица, които трябва да намерят начин за решаването му”, заяви председателят на браншовия синдикат от КНСБ Господин Янков.