Вероятно правителството ще подаде оставка след заседанието на кабинета утре, каза председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Днешните консултациите между парламентарните групи в Народното събрание се провалиха заради отсъствието на ГЕРБ, след като депутатите от партията на Бойко Борисов отказаха да участват.

Въпреки това ние утре ще имаме заседание. Дали ще има кворум, зависи от това дали депутатите от ГЕРБ ще присъстват в пленарна зала. Във всички случаи, както заявихме миналата седмица, ние, както и ДПС, ще бъдем в пленарна зала с готовност да гласуваме всички онези законопроекти, които бяха включени предходната седмица, по които остана гласуването. Готови сме да обсъждаме и други законопроекти, ако разбира се има волята от страна на ГЕРБ, обясни Мерджанов.

На въпрос дали ще има оставка на правителството тази седмица, Мерджанов отговори: "Оставката я очакваме всеки момент. Най-вероятно утре след заседанието на МС ще бъде депозирана. Кога обаче не мога да ви кажа". Информацията е на БНР.