Мария Илиева и Саня Армутлиева ще бъдат нежния фактор в журито на X Factor. Така тази есен доказаната журираща четворка отново ще бъде в пълен състав – Любо, Заки, Мария и Саня за втори пореден път ще застанат един до друг като съдии, но и ще се изправят един срещу друг като ментори на различните категории таланти.

Социалната мрежа Facebook бе мястото, където вчера вечерта и двете дами оставиха своя първи жокер за добрата новина. ”Познай какво…” – с този пост Мария Илиева провокира феновете си да отгатнат, че за трети път ще бъде жури в музикално шоу №1 в света. Само за няколко часа снимката, на която известната певица, бе направила с ръце знака на X Factor, събра впечатляващите над 10 000 лайка. Саня Армутлиева подсказа с помощта на един категоричен X Factor – в официалната си Facebook страница Жана Бергендорф публикува своя снимка със Саня от пътуването им в Лондон с думите „Познайте какво предстои...”.

С разкриването на дамската част в журито обаче, предстои и един от най-интересните и колоритни етапи в шоуто – прослушванията на живо. По-малко от седмица дели Мария, Саня, Любо и Заки от първата им среща с тазгодишните претенденти да бъдат новия X Factor на България. От 28 юли, в продължение на 8 дни, четиримата ще се изправят срещу над 300 таланта от цяла България. В дните 28, 29, 30 и 31 юли, както и 3, 4, 6 и 8 август, за първи път те ще се срещнат с всички, които смятат, че носят X Factor в себе си.