На рецепцията на хостелите, в които живеят емигранти, работят хора, които са замесени в склоняване към проституция и сводничество, поръчкови убийства и заплахи.

Това разкри един от хората, работили под прикритие в разследването. Той е бил в ролята на репортер под прикритие, заснел е за Нова телевизия и договорки за лъжесвидетелстване. Получил е заради това конкретни заплахи за живота си, затова се появи в тв студиото като анонимен, с маска.

Гостът заяви, че е направил всичко, за да бъде полезен на обществото и да помогне на жертвите на престъпния свят.

Той разказа историята на момиче, което е започнало да проституира от 11 години, за да помогне на семейството си и след това е била оплетена в мрежите на сводници.

Заснети са дори предложения за поръчкови убийства, след това обаче до репортера под прикритие са се получили две обаждания със заплаха да го вкара в голяма бъркотия, ако заснетото бъде излъчено по телевизията.

„Той не е единственият заплашен, тъй като и човекът от хостела, който го е допуснал до себе си, също е в опасност", казва разследващият журналист на Нова и автор на предаването „Разследване" Марин Николов. „Един час по-късно те вече знаеха кой е той, къде живее, кои са приятелите и близките му".

„Естествено, че бих свидетелствал - надявам се да остана жив след този материал. Заплахите бяха сериозни", завърши нашият репортер.Той заяви, че е готов да продължи работата си за разобличаване на престъпниците.