Opel ADAM R2 оказа изключително въздействие на европейската рали сцена в рамките на седемте месеца от началото на хомологацията му за състезания от международната федерация за моторни спортове FIA (Fédération internationale de l’Automobile). Със своите 190 к.с. мощност ADAM R2 успя да завоюва цели 12 победи от 15 старта в класа в националните шампионски надпревари на Германия, Испания, Франция и Австрия.   

В Испания, Естебан Валин и ко-пилотът Боря Одризола са водачи в класа R2 със  ADAM R2 осигурен от испанския вносител на марката, а Йоан Бонато и Тиери Мишо от Opel Motorsport Team France са на върха на класациите във Франция. След фалстарт на дебютното състезание, Даниел Волингер и Бернард Холцер набират скорост в австрийския рали шампионат, грабвайки две победи в класа в двете последни състезания. Не е за пренебрегване и фактът, че ADAM R2 подготвен от германския клиентски отбор Audex Motorsport от Екстертал и пилотиран от холандеца Тимо ван дер Марел също си осигури победа в класа на дебютното състезание в Холандия. Германо-Люксембургският дует Юлиус Танерт и Дженифър Тиилен, един от водещите отбори през този сезон на ADAC Opel Rallye Cup, завършиха на второ място в Рали Люксембург при силната конкуренция на 19 съпернически автомобила R2.

Водачите от младежкия отбор ADAC Opel Rallye Junior Team имат още повече причини за радост. Мариан Грийбел/Александър Рат и Фабиан Крайм/Жозефин Бейнке взеха чисти победи във всеки кръг от Division 5 на сериите ADAC Rallye Masters досега, като само веднъж изпуснаха двойната победа. Тези млади пилоти на Opel достигнаха втората степен на представителната пирамида за таланти на Opel и ADAC, след като станаха най-добре класиралите се състезатели в младежка възраст в ADAC Opel Rallye Cup за 2013 година. С това те получиха и селекция от скрийниговата сесия за пилоти. Целта на програмата на Opel/ADAC е да отведат  младите германски пилоти до върха на европейските рали спортове – разбира се зад волана на Opel.

Допълнително доказателство за конкурентноспособността на Opel ADAM R2 е ралито GEKP Ypres Rallye в Белгия, проведено на 20-21 юни. При стартирали 44 автомобила от класа R2 от най-различни марки – включително 15 екипа на FIA Junior European Championship – Мариан Грийбел/Александър Рат се бореха за завършване с място на подиума на едно от най-представителните ралита на асфалт в Европа. За съжаление получиха повреда в трансмисията в началото на двадесетия и последен етап, заемайки дотогава трета позиция. Бившият европейски шампион Бруно Тири също се представи чудесно при дебюта си с ADAM R2, когато се удари в камък и отпадна. Фабиан Крайм/Жозефин Байнке имаха подобна съдба в последния етап, но все пак успяха да завършат на девето място в категорията R2 след като спряха за смяна на колело.

“ADAM R2 напълно отговаря на високите ни очаквания до момента,” отбелязва директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот. “Автомобилът е бърз и надежден. А нашите екипи оценяват по достойнство неговите динамични характеристики и възможностите за прецизна настройка. Качествата на ADAM R2 вече предизвикват силен интерес от много клиентски отбори в Европа и разбира се ние сме доволни от този факт.”