Пияни преподаватели бяха заснети от студенти в сградата на Софийския университет. Клипът е изпратен от обучаващите се в bTV.
От кадрите личи как по коридорите колеги подкрепят други преподаватели, които се клатушкат от алкохолно опиянение, да напуснат сградата на вуза.В компанията е и известният професор Драгомир Драганов, който се вижда и на кадрите. Драганов бе спипан и от КАТ да шофира на градус автомобила си преди време.

В дълго изявление на студентите те обвиняват Драганов и негов колега, че са нарушили Окупацията на Софийския университет. Това се случило на 26 ноември вечерта. Преподавателите се наливали в Алма матер.

В декларация на ранобудните студенти, наречена ""Tach and drink", те описват събитията така: "Ранобудните случайно се натъкнаха на импровизирано „матине“, съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори. Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си. „Добре дошли!“ – отрониха преподавателите. „Добре заварили, но май, че ние сме заварили!“ – отвърнаха Ранобудните, които въобще не си бяха лягали. Този отговор разбуди и разбуни духовете и съзнанията в залата до такава степен, че по-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори.....".

Ректорът на учебното заведение проф. Иван Илчев е отказал рано тази сутрин коментар с мотив, че е неприлично рано.