Хванаха телефонни измамници, лъгали възрастни жени с по 4000 лева. Те са разкрити от криминалисти от районните управления в Стралджа и Елена.

В Стралджа са задържани двама мъже, взели от възрастна жена 4000 лева. На 17 юли възрастна жена на село Първенец, област Ямбол, подала сигнал полицията, че вечерта на 12 юли била измамена по телефона. Тя предала на непознат мъж 4000 лева, за да помогне за лечението на свой близък. Задържани са извършителите - двама мъже с инициали - Е.Д. на 36 г. и Т.Т. на 20 г., съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са от общините Раднево и Гълъбово и вече са с повдигнато обвинение за измама и са с прокурорско задържане от 72-часа.

Още един телефонен измамник, хваната и униформените от Елена. Преди десетина дни 83-годишна жена от еленското село Марафелци, област Велико Търново, подала сигнала. Жената разказала, че получила обаждане на мобилния си телефон. Неизвестен за нея човек й обяснил, че синът й ще сключва сделка за покупко-продажба на недвижим имот, а за предварителна вноска му били необходими 4000 лева. Жената се усъмнила обаче, едва след като предала парите на непознат мъж и тогава подала сигнал на полицаите. Криминалистите започнали издирване и засекли дирите на извършителя. Той е на 26-години с инициали З.З. от Горна Оряховица. Стар познайник е на полицията и дори е бил осъждан за идентични престъпления. Той вече е с обвинение, но наложената му мярка за неотклонение е най – леката възможна - "подписка".

Работата по двата случая продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.